Bir axşamın gözlənilməz hədiyyəsi

Description of your first forum.
Post Reply
lavendercherida

Bir axşamın gözlənilməz hədiyyəsi

Post by lavendercherida »

Saat gecə yarıya yaxınlaşırdı. Evdə tək idim, işdən gəlmişdim, amma yuxu gəlmirdi. Telefonu əlimə aldım, sosial şəbəkələrdə gəzirdim. Birdən köhnə dostum Rüfətdən mesaj gəldi: ""Ayə, niyə hələ də oyaqsan?"" Zarafatlaşdıq, sonra dedi ki, özü də yata bilmir, bir oyun keçir, mənə də baxmağı təklif etdi. Mən əvvəlcə fikirləşdim: ""Yenə məni nəyəsə cəlb edəcək"". Amma maraq güclü idi.

Rüfət həmişə belədir, hər şeyi ""həyatın dadı"" kimi təqdim edir. Bu dəfə online kazino haqqında danışdı. Dedi ki, axşamlar bəzən kiçik məbləğlərlə əylənir, bəzən udur, bəzən uduzur, amma əsl ləzzət oyunun özüdür. Mən isə bu mövzuya şübhə ilə yanaşırdım. Azərbaycanda qumarla bağlı qaydalar ağırdır, ona görə də bir anlıq düşündüm: ""Görəsən, bunun ölkəmizdə nə kimi statusu var? Mostbet Türkiyədə yasal mı?"" Düzdür, Türkiyə ilə Azərbaycan fərqli ölkələrdir, amma bu sual məni maraqlandırdı, çünki Rüfət tez-tez Türkiyəyə gedir, bəlkə də orada da oynayır.

Rüfət mənə link atdı və dedi: ""Heç olmasa bax, qeydiyyat üçün dəqiqə lazımdır. Qorxma, mən də qorxurdum, amma sonra araşdırdım."" Mən qeydiyyatdan keçdim, amma hələ depozit etməmişdim. Əvvəlcə saytdakı məlumatları oxumağa başladım. Onların lisenziyası varmış, əməliyyatlar şəffafdı. Birdən ağlıma gəldi: ""mostbet türkiye yasal mı?"" Bu sualı axtarış sisteminə yazdım, amma məlumatlar qarışıq idi. Fikirləşdim ki, ən yaxşısı öz təcrübəmlə yoxlamaqdır. Rüfət dedi ki, ""əvvəl 50 manat at, gör nə olacaq"". Mən bir az tərəddüd etdim, axı pulumu itirə bilərəm. Amma sonra dedim: ""Həyatda hər şey riskdir, niyə də yox?""

İlk depoziti 20 manatla etdim. Seçdiyim oyun sadə bir slot idi. Düzünü desəm, heç nə gözləmirdim. İlk bir neçə dövrədə heç nə olmadı, sadəcə bəzi simvollar düşürdü. Amma sonra ekranda qəribə bir animasiya başladı. Ürəyim döyünməyə başladı. Balansım 20 manatdan 60 manata çıxdı. Bu necə oldu? Mən heç nə başa düşmədim, amma gözəl idi. Rüfətə mesaj yazdım: ""Qaqa, mən qazandım!"" O güldü və dedi: ""Bax, dedim sənə, rahatla"". Bir saat ərzində mən artıq 150 manat qazanmışdım. Əlbəttə, mən dərhal pulu çıxartmadım, çünki daha çox istəyirdim. Sonra oyunlar bir-birini əvəz etdi, bir yerdə uddum, bir yerdə uduzdum. Finalda mən 85 manatla ayrıldım. Çox deyil, amma ilk qələbəm idi.

Əsas məqsəd pul qazanmaq deyildi, sadəcə vaxt keçirdim və əslində yaxşı vaxt keçirdim. Rüfət dedi ki, ""iddia etmə, sadəcə oyna"". Və bu sözü mənə çox təsir etdi. O gecə mən anladım ki, online kazino əyləncədir, stressdən qaçmaq üçün bir yoldur. Əlbəttə, hər şeydə olduğu kimi, burada da başını itirməmək vacibdir. Mən özümə limit qoydum: ayda ən çoxu 50 manat. Və bu qaydaya əməl edirəm. Dostlarıma da deyirəm: ""Əvvəlcə qaydaları öyrənin, sonra oynayın"".

Bir neçə gün sonra yenidən oynadım. Bu dəfə uduzdum, amma üzülmədim. Çünki mən artıq bilirdim ki, bu bir oyundur. Sənin də xəyallarını idarə etmə, sadəcə zövq al. Hərdən işdən sonra bir fincan çay içirəm, kompüterin başına keçirəm, bir neçə dövrə oynayıram və yatıram. Bu, mənim üçün bir rutin halına gəldi. Ən maraqlısı isə odur ki, mən ilk dəfə pul qazananda həyat yoldaşıma dedim. O, əvvəlcə narahat oldu, amma qazancı görəndə təəccübləndi. İndi isə bəzən mənimlə birlikdə izləyir, bəzən də özü oynayır.

Düşünürəm ki, insanlar bu mövzuda çox qərəzlidir. ""Qumar pisdir"" deyirlər, amma mənə elə gəlir ki, hər şey insanın özünə bağlıdır. Mən heç vaxt daha çox qazanmaq üçün maaşımı qoymamışam, maşın satmamışam və ya borc almamışam. Hər şey ağıllı, planlı şəkildə olmalıdır. Yeri gəlmişkən, o axşam mənim üçün ən vacib sual ""mostbet türkiye yasal mı"" oldu və mən bunu araşdıraraq öyrəndim ki, mühüm olan saytın lisenziyası və ölkə qanunlarına riayət etməsidir. Məncə, mostbet türkiye yasal mı mövzusuna bu baxımdan baxmaq lazımdır: yəni hüquqi müstəvidə nə qədər təhlükəsiz olduğunu yoxlayın, sonra qərar verin.

Bir dəfə dostlarımla gecə oturmuşduq, söhbət yenə oyundan açıldı. Biri dedi: ""Sən də qumarbazsan?"" Mən güldüm və dedim: ""Mən oyunçuyam, qumarbaz yox"". Bu fərq böyükdür. Mən həmişə qalib gəlməyi xəyal etmirəm, əksinə, bu prosesin özü mənə xoşbəxtlik verir. Əlbəttə, uduzmaq da olur, amma bu da bir təcrübədir. Məsələn, ötən həftə 30 manat uduzdum, amma əhvalım pozulmadı. Niyə? Çünki mən bu pulu artıq xərclənmiş kimi hesablamışdım. Bu yanaşma mənə sakitlik verir.

İndi mən bu hekayəni yazarkən, həmin ilk gecəni xatırlayıram. Rüfət olmasaydı, bəlkə də heç vaxt cəhd etməzdim. Həyatda bəzi şeyləri sınamaqdan qorxmamalısan, amma hər zaman öz sərhədlərini bilməlisən. Mən özüm üçün bir neçə qayda çıxartmışam: birincisi, oyun üçün ayrıca pul ayırıram və heç vaxt bu puya toxunmuram. İkincisi, uduzduqda ""az qaldı"" deyə təqib etmirəm. Üçüncüsü, həmişə müsbət düşünürəm. Əgər bu qaydalara riayət etsən, oyun həqiqətən əyləncəyə çevrilir.

Mənə çox sual verirlər: ""Bəs ən böyük qazancın nə idi?"" Ən böyük qazancım 250 manat oldu. Pulunu çıxarıb yoldaşıma hədiyy
Post Reply